A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Suprasorb P nem tapadó 5 x 5 cm

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

Suprasorb P nem tapadó 5 x 5 cm 1 darab

1 darab

V

895 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív0209

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Poliuretán hordozóból és poliuretán habból készült kétrétegű kötés közepesen váladékozó, nem fertőzött sebek pl. felületes fekélyek, felfekvések kezelésére. Öntapadós és nem tapadós kivitelben, különböző méretekben, sterilen egyesével csomagolva kerül forgalomba.
A tapadós kivitelű lapok ragasztós keretet tartalmaznak.
A poliuretánhordozó réteg lehetővé teszi a bőrlégzést, de a mikroorganizmusokat és a vizet visszatartja, nedves sebmiliőt biztosít.
Gyorsítja a granulációt, és megakadályozza azt, hogy a kötés a sebbe ragadjon. A sebbel érintkező poliuretán hab felszívja a sebváladékot, miközben kissé megduzzad a sebalap felé, így optimálisan fedi a sebfelszínt. A poliuretán habszivacs a pórus szerkezetének köszönhetően a sebszéleket óvja a váladéktól, így az amúgy is irritált érzékeny sebszél és sebkörnyék védelmét szolgálja.

A Suprasorb ® P poliuretán habkötszer nagyfokú rugalmasságának köszönhetően jól alkalmazható a nehezen kötözhető testrészeken.
Kötéscsere akkor javasolt, amikor a sebváladék kilép a megduzzadt habréteg alól. A váladékozás mértékétől függően a Suprasorb ® P poliuretán habkötszer 5-7 napig maradhat a seben.
A nem tapadó Suprasorb ® P poliuretán habkötszer alkalmazása mindenek előtt a seb környékén kialakult bőrérzékenység esetén javasolt.

Kiszerelés: steril, egyesével csomagolva, 10 db/doboz